Blog > Komentarze do wpisu
Pasztet z cukinii

pasztet z cukinii

 

Składniki:

- 1 duża cukinia
- 20 dag żółtego sera
- 30 dag drobiowej wątróbki
- marchewka
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 1 szklanka kaszy manny
- przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, natka pietruszki, szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej

 

 

Cukinię, marchewkę i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Wątróbkę zagotować przez 5 – 10 min. w wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Ostudzić i zmielić blenderem (lub drobno posiekać). Ja używam blendera i jednocześnie mielę z nią cebulę i czosnek.

Starte warzywa i masę z wątróbki połączyć, wbić jajka, dodać kaszę, przyprawy i wymieszać.

Tak przygotowana masę wyłożyć do wysmarowanej olejem i obsypanej kaszą manną formy.

Piec ok. 1 h w temp. 180 stopni.

 

Smacznego :)



piątek, 22 sierpnia 2014, bee-3
Tagi: cukinia

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
Gość: George Todaro, 59.92.216.*
2016/11/24 11:25:40
Ohhhh I love this.Its actually my moms favourite, so I think Ill have to try this recipe


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi

stat4u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...