Blog > Komentarze do wpisu
Babka ziemniaczana

babka ziemniaczana

 

Składniki:
 
- 1 kg ziemniaków
- 250 g boczku
- 2 cebule
- 2 jaja
- 3/4 szklanki mąki
- sól, pieprz, majeranek
- tłuszcz i bułka tarta do formy 

 

Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Ziemniaki zetrzeć na tarce lub zmiksować blenderem. Następnie do ziemniaków dodać mąkę, jaja, przyprawy i usmażony boczek z cebulką i wymieszać. 

Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką. Wyłożyć do niej masę ziemniaczaną i piec w temperaturze 180 stopni przez 60 min (aż babka zacznie się rumienić).

 

 

niedziela, 26 lutego 2012, bee-3
Tagi: ziemniaki

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2012/02/26 21:20:59
O, jaki fajny przepis!
-
Gość: Kamil z e-turysta.net, *.interia.pl
2016/09/30 11:51:09
Rewelacja jednym słowem zarówno przepis jak i przygotowanie! Właśnie takie smaki mają szansę na wygraną w naszym konkursie kulinarnym. Wystarczy, że dodasz do wpisu grafikę konkursową i kilka zdań od siebie (info dostępne na stronie e-turysta.net/konkurs-kulinarny/), a będziesz mogła wygrać chociażby aparat cyfrowy i promocję na Smaker.pl. Pozdrawiam i powodzenia! :)


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi

stat4u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...