Blog > Komentarze do wpisu
Jajecznica z pieczarkami

 

jajecznica z pieczarkami

 

Składniki (na 1 porcję):
- łyżka masła
- 2 jajka
- 1 pieczarka
- świeże zioła (np. oregano lub tymianek) ewentualnie suszony majeranek

Surówka:
- 4 liście kapusty włoskiej lub pekińskiej
- suszony pomidor z zalewy
- łyżeczka octu, łyżeczka oliwy (lub zalewy z suszonych pomidorów)
- sól, czarny pieprz

Pieczarkę pokroić w plasterki, masło roztopić na patelni i przysmażyć plasterki z obydwu stron aż będą miały lekko złoty kolor. Zdjąć z patelni na talerz, a na pozostałym maśle usmażyć jajka. Na talerzu położyć jajecznicę, przełożyć pieczarkami i posypać ziołami.

Podawać z szybką surówką zrobioną z podanych wyżej składników.

Smacznego!

 

sobota, 11 grudnia 2010, bee-3

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2010/12/11 16:28:10
Bardzo lubię jajecznicę z pieczarkami:)) Ale smakowicie u Ciebie wygląda, aż ślinka leci!


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi

stat4u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...