Blog > Komentarze do wpisu
Zupa pulpetowa

zupa pulpetowa

 

Składniki na zupę:

- wywar drobiowy
- liść laurowy, ziele angielskie
- 2 marchewki
- pół selera
- cebula
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, ostra papryka w proszku
- 2-3 łyżki śmietany do zup

 

Składniki na pulpety:
- 30dag mielonego mięsa drobiowego
- 10 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki kaszy manny
- sól, pieprz
- łyżka mąki

 

Ugotować wywar z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Marchewkę i seler zetrzeć, cebulę pokroić w drobna kostkę i dodać do wywaru. Gotować aż warzywa zmięknął, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zagęścić śmietaną.

Z mięsa, kaszy i żółtego sera wyrobić jednolitą, dającą się formować masę (w razie potrzeby dodać więcej kaszy lub sera), doprawić solą i pieprzem. Formować kuleczki i obtaczać je w mące. Dodać wszystkie do zupy i gotować jeszcze 15 min.

Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki lub koper.

niedziela, 31 stycznia 2010, bee-3
Tagi: zupa

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2010/01/31 18:04:02
mniam mniam :-)


Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi

stat4u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...